Yeşil Pasaport ve Finansmana Yeni Destekler

BİLGİLENDİRME VE STRATEJİLER

Bakan Bolat, 2025 yılı için belirlenen 77 eylemde somut adımlar atacaklarını ve ihracatı artırmaya yönelik çeşitli stratejiler geliştirdiklerini açıkladı. Bu eylem planının, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması amacıyla kapsamlı bir destek paketi sunduğu yorumlanıyor. Bunun yanı sıra Bakan Bolat, ihracat finansman maliyetlerinin önümüzdeki aylarda azalacağını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

İHRACAT DESTEĞİ VE YENİ FIRSATLAR

Bakan Bolat, 2025 yılında ihracat destek bütçesinin yaklaşık 33 milyar liraya ulaşacağını ve toplamda 27 bin 700 mal ve hizmet ihracatçısının desteklenmesinin amaçlandığını duyurdu. İhracat finansmanı konusunda da önemli adımlar atılacak. Bu bağlamda, İhracatı Geliştirme A.Ş’nin (İGE) yeni kefalet destek paketleri ile 70 milyar liralık bir kapasite artışı ve yıl sonunda toplamda 160 milyar liralık kredi kefalet desteği sağlaması öngörülüyor. Ayrıca, Bakan Bolat, ihracat finansman maliyetlerinde yakında bir indirim müjdesinin verileceğini bildirdi. “Finansman maliyetinde yeni bir indirim gerçekleşmesi için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

VİZE SORUNU VE YEŞİL PASAPORT UYGULAMASI

Bakan Bolat, ihracatçıların sıkça dile getirdiği vize sorununa da dikkat çekti. 2024 yılında 8 bin 562 ihracatçıya yeşil pasaport verildiğini ve toplamda 27 bin 192 yeşil pasaport sayısına ulaşıldığını aktarırken, 2025 yılında ise 8 bin 500 ihracatçıya daha yeşil pasaport verilmesinin planlandığını belirtti. Bu uygulama ile ihracatçıların yurt dışı seyahatlerinde vize engellerinin ortadan kaldırılması ve işlerini daha etkin bir şekilde yürütmeleri hedefleniyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.