Soruşturma devam ediyor
Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolarak 19 gün sonra cansız bedeni göl kenarında bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rojin’in vefatıyla ilgili kapsamlı açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, “Van ilimizde 27 Eylül 2024 tarihinde kaybolan ve 15 Ekim 2024’te Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş adlı evladımızın hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma çok yönlü şekilde devam etmektedir” şeklinde bilgi verdi.
ADLİ TIP RAPORU SORUŞTURMA DOSYASINDA
Adli Tıp Kurumu raporunun soruşturma dosyasına dahil edildiğini belirten Bakan Tunç, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir uzman mütalaası talep edildiğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Soruşturma sürecinde kamera kayıtları, telefon incelemeleri, HTS dökümleri ve tanık ifadeleri de detaylı biçimde değerlendirilmiş, evladımızın kullandığı telefonun kilidinin açılması için yurtdışından uzmanların da dahil olduğu teknik çalışma ve bazı dijital materyallerin incelemeleri devam etmektedir” dedi.
SORUŞTURMA BÜTÜN DELİLLERİ KAPSIYOR
Soruşturma çerçevesinde hiçbir ayrıntının göz ardı edilmeden tüm delil ve raporların derinlemesine incelendiğini vurgulayan Bakan Tunç, yargı makamlarının koordinasyonunda sürecin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. “Başta Rojin evladımızın acılı ailesi olmak üzere milletimiz müsterih olsun; soruşturmada tek bir nokta dahi karanlıkta kalmadan maddi gerçeğin mutlaka ortaya çıkarılması için yoğun bir gayret gösterilmektedir” dedi. Ayrıca Rojin’e bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diledi.