YÖK, İranlı Öğrencilere Ödeme Kolaylığı Sağladı

İranlı üniversite öğrencilerine öğrenim ücretlerini ödemeleri için ek süre ve taksit imkanı sunulacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İran’da son dönemlerde yaşanan internet ve iletişim altyapısındaki aksamaların, İran uyruklu öğrencilerin öğrenim ücretlerini zamanında ödeyememesine yol açtığını açıkladı. Bu bağlamda, YÖK’e yapılan başvurularda öğrencilerin aileleriyle sağlıklı iletişim kuramadıkları ve yurt dışından para transferi gerçekleştiremedikleri belirtildi.

İKİ ARA DÖNEM İÇİN ÖDEME İMKANI

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, İran uyruklu öğrencilerin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarına ait öğrenim ücretlerini ödeyebilmeleri için yükseköğretim kurumlarına makul süre tanınması gerektiğine karar verdi. Bu süreçte üniversiteler, öğrencilere taksitlendirme imkanı da sunabilecek. Alınan karar, gereği yapılmak üzere tüm üniversitelere bildirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Emre Tezmen Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu, sermaye piyasasında yürütülen işlemlerle ilgili soruşturmalara devam ediyor. Bu kapsamda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, tutuklandı.

Erdoğan: İklim Değişikliği İçin Artık Vakit Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM İklim Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Son bir yılın en sıcak dönemi olduğunu vurguladı.

Erdoğan, New York’ta Irak ile Güvenlik Mutabakatı Sağladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu kapsamında New York'taki temaslarına devam ediyor. İlk olarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Hurisimal Ç., Komşusunun Kapısını Kırdı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan Hurisimal Ç., tartıştığı komşusunun kapısını matkap ve sert cisimlerle kırdı. Olay sonrası polis ekipleri adrese sevk edildi.

Çorum’da Yıkımda Kafatası ve Kemik Parçaları Bulundu

Olay, Üçtutlar Mahallesi Fatih Caddesi'nde yıkım çalışmaları süren eski bir okul binasında gerçekleşti. İş makinesiyle yapılan yıkım sırasında, kepçe operatörü kazılan toprakta kafatası ve kemik parçaları buldu.