YÖK’ÜN GÖRÜŞÜNÜ ELEŞTİRDİ
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelere gönderdiği bir yazıyla işçi statüsündeki kamu çalışanlarının, memur statüsündeki çalışanların amiri olamayacağına dair bir görüş bildirdi. Bu karara itiraz eden TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar, yaptığı yazılı açıklamada “Emeğin statüsü olmaz.” sözleriyle tepki gösterdi.
EŞİTLİĞE AYKIRI BİR YAKLAŞIM
Alemdar, YÖK’ün bu görüşünün eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi. “İşçinin yöneticilik yapamayacağına dair ne Anayasamızda ne yasalarımızda bir engel var. Tersine, kamu görevlerinin liyakat esasına göre yürütülmesi gerektiği açıkça belirtilmiştir.” ifadesini kullandı. YÖK’ün yazısının hukuki bir geçerliliği olmadığını savunan Alemdar, söz konusu yaklaşımın “yoruma dayalı, eşitlik ilkesini zedeleyen bir yaklaşım” olduğunu belirtti.
MÜCADELE SÜRECEK
Alemdar, tüm yasal yolların kullanılacağını vurgulayarak, “Gerekirse bu meseleyi en üst makama, Cumhurbaşkanlığı’na kadar taşıyacağız. Bu anlayışın önüne geçmek, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde açıklama yaptı.