Eğitim camiasında merakla tartışılan “31 Ekim 2026 tarihli düzenleme, MEB okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevlendirme süreçlerini, EKYS’yi ve yönetici görevlendirmeyi etkiler mi?” sorusunun yanıtı netleşti. Yapılan değerlendirmelere göre bu düzenleme, yönetici görevlendirme süreçlerini doğrudan etkilememektedir.
DÜZENLEMENİN ETKİSİ YOK
Okul yöneticilikleri, 657 sayılı Kanun’un 88. maddesi kapsamında ikinci görev olarak yürütülmekte ve özel yönetmelik hükümlerine tabi bulunmaktadır. Bu nedenle MEB-EKYS, ilk defa ve yeniden yönetici görevlendirme süreçlerinde 4 ve 8 yıllık görev sürelerinde bu düzenlemeyle herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.