Yunanistan’da İçecek Suyunda Uranyum Belirlendi

URANYUM TESPİTİ VE OLAĞANÜSTÜ HAL İLANI

Yunanistan’ın kuzeyindeki Serres kentinde içme suyunda tehlikeli seviyede uranyum bulunuyor, bu nedenle üç yerleşim biriminde olağanüstü hal ilan ediliyor. Devlet televizyonu ERT’in verdiği bilgilere göre, Sivil Koruma Genel Sekreteri tarafından Serres, Lefkonas ve Kristos yerleşim birimleri için alınan OHAL kararı, suda tespit edilen uranyum sorunuyla etkili bir şekilde mücadele etmeyi amaçlıyor.

26 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Serres Belediye Başkanı Varvara Bitlianga’nın talebi üzerine alınan olağanüstü hal kararı, 26 Haziran tarihine kadar geçerli olacak. Bu karar, ilgili belediye ve kurumların olağanüstü durumlarda kullanabilecekleri finansal kaynaklara erişmelerini sağlayarak sorunun çözüme kavuşturmalarını hızlandırıyor ve vatandaşlara destek sunma imkanı tanıyor. Serres’teki son denetimlerde içme suyunda tehlikeli seviyede uranyum saptanmış, beş yerleşim bölgesinde suyun içme ve yemek pişirme alanında kullanımı yasaklanmıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.