Zaharova, Ukrayna’nın Suikasta Dahil Olabileceğini Açıkladı

RUSYA’DA EL YAPIMI BOMBALI SUİKAST

Rusya’nın Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik, park halindeki bir araçta el yapımı bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskalik’in ölümünde Ukrayna istihbaratının rolü olabileceğini belirtti. Zaharova, “Moskalik’in, doğu Ukrayna’daki çatışmanın çözümüne yönelik Minsk Temas Grubu ve Normandiya Dörtlüsü platformlarında görev yaptığı döneme dayanan bağları göz önüne alındığında, Ukrayna istihbarat servislerinin bu suikaste dahil olmuş olabileceğine dair gerekçeler mevcut” dedi.

UKRAYNA’YI SUÇLADI

Zaharova, soruşturmanın sonucunda Ukrayna’nın sorumlu olduğunun kanıtlanması durumunda bunun, Kiev rejiminin “barbarca ve hain doğasını” uluslararası topluma bir kez daha göstereceğini kaydetti. Açıklamasıyla Kiev yönetimini eleştiren Zaharova, “Kiev rejimi, Rusya ile askeri çatışmayı tırmandırmayı tercih ediyor ve çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunması için sunulan yapıcı önerileri sorumsuzca görmezden geliyor” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Zaharova, ayrıca Moskalik’in ailesine ve yakınlarına taziyelerini sundu. Olay yerinde bir soruşturma ekibinin faaliyetlerine devam ettiğini belirten Zaharova, “Elde edilen bilgilere göre, patlama, tahrip edici unsurlar içeren el yapımı bir patlayıcının infilak etmesiyle meydana geldi. Olayla ilgili olarak Rusya Soruşturma Komitesi Ana Soruşturma Dairesi tarafından bir ceza soruşturması başlatılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Askerlikte Yeni Uygulama Detayları Açıklanıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 3 çocuklu ailelerin 1, 4 çocuklu ailelerin 2 çocuğunun istedikleri yerde askerlik yapabileceğini duyurdu.

Suriye’de DEAŞ’a ABD’den Sert Yanıt Başlatıldı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 13 Aralık'ta gerçekleşen silahlı saldırıya karşılık Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu'nu başlattıklarını ve 70'ten fazla hedefin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.