UNUTULMAZ SANATÇI ANILDI
Türk sanat müziğinin efsanevi ismi Zeki Müren, vefatının 29. yılında Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma programına Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka, TSK Mehmetçik Vakfı (TSKMEV) Bursa Temsilcisi Emekli Albay Levend Üzüm, TSKMEV temsilcileri, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yakınları ve sevenler katıldı.
SEVGİ VE ÖZLEMLE ANMA
Anma programında konuşan Banu Taşkın, “Kıymetli büyüğümüzü 29. ölüm yıl dönümünde anıyoruz. 29 yıl sonra, sevgi ve hiçbir sorumluluk olmadan bu kadar insanın buraya gelerek ruhuna Fatiha okuması, çok az insana nasip olmuştur. Onu sevgi ve özlemle anacağız. Bu, Zeki Müren’in neler yaptığının da iyi bir özetidir. Kendisini sanatıyla tanıdık. Birçok yönde kıymetli eserleri var. Sonra da güzel kalbi ve iyilikleriyle tanıdık.” sözlerini aktardı.
UMUT KAYNAĞI OLDU
Banu Taşkın, Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı olarak her sene Zeki Müren’i saygıyla anmakta olduklarını ifade ederek, “Bize bıraktığı mirasıyla bugüne kadar 4 bin 400’e yakın öğrenciye umut oldu. Bursa’da bir güzel sanatlar lisemiz var ve öğrencilerimiz de aramızdalar. Bundan sonraki senelerde de bize düşen, aynı coşkuyla mezarının başına gelerek kendisini anmaktır.” dedi.
MEVLİT OKUTULDU
Zeki Müren’in kabri başında düzenlenen anma etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi. Ayrıca, Emir Sultan Camisi’nde sanatçının ruhuna mevlit okutuldu. Zeki Müren’in sanat hayatını, kişisel eşyalarını ve anılarını yansıtan ‘Elbet Bir Gün Buluşacağız’ sergisinin, Bursa Kent Müzesi’nde ziyaretçilere açık olacağı bilgisi verildi.