Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna ordusu ve güvenlik güçlerinin temsilcileriyle bir araya geldiğini duyurdu. Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında cephedeki son gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldığını belirtti. Ayrıca, toplantıda Ukrayna savunma kuvvetleri bünyesinde görev yapmak isteyen yabancı gönüllülerin orduya katılım süreçleri ve yasal mevzuatın güncellenmesi konularının ele alındığını ifade etti.
UZUN MENZİLLİ OPERASYONLARIN ONAYI
Zelenskiy, uzun menzilli silahları kullanarak Rusya’daki hedeflere yönelik saldırıları düzenleme imkanlarını artırmak için çalışmaların sürdüğünü aktardı. “Rus saldırılarına yanıt olarak yeni uzun menzilli operasyonlara onay verdim” dedi.
SİHA ÖNLEME SİSTEMLERİ GELİŞTİRİLİYOR
Ayrıca, Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarında yoğun bir şekilde kullandığı “Şahed” tipi silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) önleyebilecek silahların geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Oleksandr Poklad’ın kendisine konuyla ilgili son bilgileri aktardığını belirtti.
YENİ İHA ÖNLEME SİSTEMİ
Zelenskiy, yeni bir insansız hava aracı önleme sisteminin geliştirildiğini ve başarılı bir şekilde cephede kullanıldığını açıkladı. “Ukrayna’ya daha fazla koruma sağlamak için adım adım ilerliyoruz” ifadesini kullandı. Ayrıca, SBU’nun Rus SİHA’larına yönelik kullandığı bir önleyici silahın çalışmasına dair görüntüleri de paylaştı.