İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NIN SORUŞTURMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz İhsan Aktaş’ın suç örgütü lideri olduğu ve belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale düzenlediği iddialarıyla bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bulunuyor. Başkan Karalar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 56 sayfalık bir ifade verdi.
ZEYDEN KARALAR’IN SAVUNMASI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yöneltilen rüşvet iddialarının hepsini reddetti. Karalar, “2019 yılından beri halen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. Bu süre zarfında belediyenin gerçekleştirdiği tüm ihaleler şeffaf ve denetlenebilir süreçlerde yapılmıştır. Sayıştay ve Mülkiye Müfettişleri tarafından sık sık denetim geçirmekteyiz. Bu denetimler sonucunda tarafımıza bildirilmiş herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır” dedi.
DEVAM EDEN İŞLEMLER
İstanbul’da yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Her iki isim hakkında, belediyenin iş yaptığı şirket yöneticileri üzerinden maddi menfaat talep ettikleri iddiaları öne sürülüyor.