11 Ton Bozuk Ceviz İçi Toplandı!

ŞANLIURFA’DA ZABITA DENETİMİ

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde gerçekleştirilen zabıta ekiplerinin denetiminde, sağlıksız şartlarda saklanan büyük miktarda ithal ceviz keşfedildi. Ekipler, Yörem Baklava’ya ait bir depoya girdiklerinde açtıkları kolilerin içerisindeki duruma şoke oldular. Depo neredeyse tamamen küflenmiş, güvelenmiş ve kurtlanmış cevizlerle doluydu.

BOZULMUŞ CEVİZLERİN İMHA SÜRECİ

Olayın ciddiyetinin anlaşılmasının ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri çağrıldı. Yapılan denetim sonucunda, bu ürünlerin insan sağlığı için son derece tehlikeli olduğuna karar verildi ve imha süreci başlatıldı. Toplamda yaklaşık 11 ton bozuk ceviz, belediyeye ait kamyonlarla bertaraf edilmek üzere toplandı. Gıda güvenliğini hiçe sayan işletme hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaya başlandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.

Bodrum’da Ana Su Hattı Patladı Yol Çöktü

Bodrum'da su isale hattının patlaması sonucu yol çöktü ve çukurlar meydana geldi. Bölgedeki su akışı kontrol altına alınırken, onarım çalışmaları başlatıldı.

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.