17 İlde Dolandırıcılık Operasyonu Devam Ediyor

OPERASYONLAR SÜRECEK

Dolandırıcılık şebekelerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar durmaksızın devam ediyor. Bu bağlamda 17 ilde aynı anda operasyonlar yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyonlarla ilgili bilgileri kamuoyuna duyurdu.

34 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Jandarma ekipleri, sosyal medya üzerinden sahte ilanlar paylaşan, internet üzerinden kumar oynatan ve yatırım danışmanlığı bahanesiyle dolandırıcılık yapan 34 kişiyi yakaladı. Bu operasyon sonucu yaklaşık 225 milyon TL değerinde malvarlığına el konuldu. Şüphelilerden 14’ü tutuklanırken, 13’ü için ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin devam ettiği bilgisi verildi.

SUÇLAR VE SORUŞTURMA

Siber suçlarla mücadele kapsamında yapılan bu operasyonlar Ankara, Adana, Muğla ve Edirne merkezli olarak gerçekleştirildi. Mersin, Niğde, Gaziantep, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Batman, Manisa, İzmir, Şanlıurfa, Kayseri, Diyarbakır ve Denizli illerinde yapılan bu operasyonlarda şunlar tespit edildi: Sosyal medya platformları aracılığıyla sahte “motosiklet” ilanlarıyla vatandaşları dolandırma, internet üzerindeki kumar oyunları uygulamalarını kurarak kumar oynatma ve “yatırım danışmanlığı ile tarım kredisi” ilanları yayımlayarak dolandırıcılık yapma eylemleri. Bu durumlar üzerine savcılıklarca soruşturma başlatıldı.

ELE GEÇİRİLEN MAL VARLIĞI

MASAK raporlarına göre, şüphelilere ait 225 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu. Bu kapsamda 30 konut, 6 araç ve 40 banka hesabı ele geçirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.