ARTAN KREDİ NOTU ÜZERİNE BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA
Bakan Şimşek, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu ikinci kez yükseltmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin makro finansal istikrarını güçlendiren programın etkili olduğunu belirtti. Ekonomi yönetiminin 2024 yılına kadar üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olmayı hedeflediğini vurgulayan Şimşek, Orta Vadeli Program ile elde edilen kazanımların kalıcı hale getirilerek ekonomiye olan güvenin artırılacağını belirtti.
GÜVENİN DAHA DA ARTACAĞI BELİRTİLDİ
Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program’ın ekonomiye duyulan güveni daha da artıracağını ifade etti. Ülkenin dayanıklılığını artıran bu programın, Orta Vadeli Program ile birlikte ekonomideki kazanımların kalıcı hale getirilmesine yardımcı olacağını belirtti. Türkiye’nin bu hamleleriyle yatırımcıların ve uluslararası finans kuruluşlarının güvenini kazanmayı amaçladığı belirtildi.
PROGRAMIN KALICILIĞI VURGULANDI
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Orta Vadeli Program ile elde ettiği kazanımların kalıcı hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı. Programın ekonomide istikrarın sağlanmasına yönelik temel olduğunu belirten Şimşek, bu adımların Türkiye’nin finansal durumunu güçlendireceğini ve geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesini sağlayacağını ifade etti.