Geri ödeme listesine yeni ilaçlar eklendi. Sosyal Güvenlik Kurumu, 36 yeni ilacı geri ödeme kapsamına aldı. Söz konusu ilaçların 27’sinin yerli üretim olduğu bilgisi edinildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geri ödeme listesine dahil edilen ilaçların hemofili, kan ürünü ve alerji aşıları ile birlikte; diyabet, enfeksiyon, enzim eksikliği ve bağışıklık hastalıkları için de kullanıma sunulduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, “Hastalarımıza şifa olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür temenni ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
Manşet
ABD’de Festivale Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Yaralı
Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaleti Toledo kentinde bir silahlı saldırı gerçekleşti, 'Old West End' festivaline yakın caddede çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların çoğu tedavi için hastanelere nakledildi.
Manşet
Vincenzo Montella: Kimsenin Şüphesi Olmasın
A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Venezuela ile oynadığı özel maçı 2-1 kazanmayı başardı. Ay-yıldızlılar, karşılaşmada 1-0 geriye düşmesine rağmen galibiyete uzandı.
Manşet
Baba Kızına Vurup Saçından Sürükledi
Gaziantep'in Mevlana Mahallesi'nde dün akşam bir baba, motosikletiyle kızının yanına gelip defalarca tokat attı ve saçından tutarak onu sürükledi. Olay anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Manşet
Traktörle Makine Arasında Sıkışan Çiftçi Hayatını Kaybetti
Sakarya'nın Taraklı ilçesinde bir tarım arazisinde meydana gelen kazada Mehmet Ali Ç. isimli çiftçi, traktöre bağlı tambur makinesi ile araç arasında sıkışarak hayatını kaybetti. Olay, Duman Mahallesi'ndeki tarlada akşam saatlerinde yaşandı.
Manşet
Bakan Bayraktar: Türkiye Artık Sahası Dışında Petrol Arıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankaralılar Derneğinin 41. Yıl Ödül Gecesi'nde yaptığı konuşmada, Ankara'nın Türkiye ekonomisi için kritik bir şehir olduğunu ve sanayide katma değerli üretime geçilmesi gerektiğini vurguladı. Bayraktar, ihracatın 270 milyar doların üzerinde olduğunu hatırlattı.