500 Bin Sosyal Konut Başvuru Süreci Başlıyor

Ev sahibi Türkiye sloganıyla hayata geçirilen ve 81 ilde 500 bin sosyal konut inşasını hedefleyen Yüzyılın Konut Projesi için başvuru süreci 10 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını ve ilk beş günün T.C. kimlik numarasının son rakamına göre alınacağını duyurdu. Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, başvuru takvimi hakkında tüm bilgileri vatandaşlarla paylaştı. Proje kapsamında inşa edilecek konutlar, farklı büyüklük ve gelir gruplarına uygun olarak planlandı. Bakan Kurum, projenin Türkiye genelinde ev sahibi olmayı kolaylaştıracağını ve vatandaşların sosyal konut ihtiyacına yanıt vereceğini ifade etti.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek ve başvuru süreci ile ilgili tüm detaylara Bakanlık internet sitesinden ulaşabilecek. Proje kapsamında yapılacak 1+1 örnek daireler, 10 Kasım ile 19 Aralık tarihleri arasında alınacak başvurularla değerlendirilecek. Konutlar, 2+1 ve 1+1 şeklinde yatay mimari ile geleneksel dokuya uygun bir şekilde tasarlanacak.

BAŞVURU TARİHLERİ VE DETAYLARI

500 bin sosyal konut için başvurular, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve T. Emlak Katılım Bankası şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. e-Devlet başvuruları 18 Aralık’ta sonlanacak. Başvuru ücreti 5 bin lira olarak belirlenirken, kurada hak kazanılamadığı takdirde ücret geri iade edilecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.