500T Hattı Güzergahı Kısaltıldı

İSTANBUL ULAŞIMINDA YENİ DÜZENLEMELER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, kentin ulaşımdaki önemli adımlarından birini gerçekleştirdi. İBB Genel Sekreteri Volkan Demir’in başkanlık ettiği bu toplantıda, İstanbul’un en uzun otobüs hatlarından biri olan 500T/Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ otobüs hattının güzergahı kısaltıldı.

500T HATTINDAKİ SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER

Gündem maddeleri arasında, 500T hattının uzunluğu, trafik yoğunluğu ve sefer frekans kaybı gibi sorunların yönetimi zorlaştırdığı vurgulandı. Özellikle zirve saatlerde sefer tarifelerine uyulamaması önemli bir konu olarak öne çıktı. Bu bağlamda, mevcut hizmet kalitesinin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, 500T hattının bölünmesi önerildi. “Hattın 4. Levent Metro durağında sonlandırılmasıyla mevcut sefer sayısı korunarak tasarruf edilecek 15 araç ile 4. Levent-Cevizlibağ güzergahında yolculuk yapmak isteyen yolcularımız için 500L (4. Levent-Cevizlibağ) hattının kapasitesi artırılacaktır. 500T hattının tarifesinin 2 tam biletli olması sebebiyle tek biletli hizmet vermekte olan 500L hattından 500T numaralı hatta yapılan aktarmalarda 1 tam biletli tarifenin geçerli olması, 500T hattından 500L numaralı hatta yapılan aktarmaların ücretsiz olması önerilmektedir” ifadeleriyle bu durum açıklığa kavuşturuldu.

HAFTA İÇİ ULAŞIMDA DEĞİŞİKLİKLER

Toplantının ardından yapılan oylamada, 500T hattının güzergahının kısaltılması oy çokluğuyla kabul edildi. Bu değişiklikle birlikte, hat artık Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ yerine Tuzla Şifa Mahallesi-4. Levent Metro güzergahında hizmet verecek. Alınan bu karar, İstanbul’daki ulaşım sistemine önemli bir nefes kazandıracak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.

Ferah Kebap’ın Konkordato Süresi Uzatıldı

Isparta'da faaliyet gösteren ve odun ateşinde pişirdiği yemeklerle tanınan Ferah Kebap, reklam ve sosyal medya kullanımına rağmen finansal darboğaza girince konkordato talebinde bulundu. Restoran yiyecekleri 250 liradan başlayan fiyatlarla satıyordu.