Fethullahçı Terör Örgütü’nün üyelerine yönelik Sivas merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin 17- 25 Aralık 2013’ten sonra kentteki ‘öğrenci yapılanmasında’ faaliyet gösterenlere yönelik yürütülen soruşturmada, 5 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli Şanlıurfa, İstanbul, Sinop, Siirt ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonlarda, örgüt içinde ‘ev abisi’ olarak faaliyet yürüttükleri ileri sürülen M.A., L.B., E.G., M.T. ve E.Y. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.