Karadeniz Açıklarında Ticari Gemilerde Patlama Olayı

Karadeniz’de petrol taşıyan KAIROS ve VIRAT adındaki ticari gemilerde patlama olayları meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yaşanan bu patlamalarla ilgili bilgiler aktardı.

DIŞ MÜDAHALE İHTİMALİ

Bakan Uraloğlu, iki tankerle ilgili detayları paylaşarak şunları ifade etti: “İlk gemi hakkında mayına çarptığına dair bir ihbar alındı. Ardından ikinci gemide patlama olduğu bilgisi geldi. Olay yerine hızlı tahliye botları KEGM-10 ve KEGM-9 ile Kurtarma-12 römorkörü ile Nene Hatun acil müdahale gemisi derhal yönlendirildi. Ekipler, KAIROS gemisindeki 25 kişiyi güvenli bir şekilde kurtardı ve sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Devam eden yangına müdahale eden üç bot bulunuyor. Hafif patlamalar kaydedildi. İkinci gemideki patlamaların da dış müdahale kaynaklı olduğunu değerlendiriyor ekipler. Dış müdahale konusunda akla gelenler mayın, füze, deniz aracı veya drone olabilir. Ancak bu konuda net bir bilgi mevcut değil. Dışişleri Bakanlığına bilgi aktarımı yapıyoruz.”

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakan Uraloğlu, ikinci gemideki durum hakkında: “Sahil güvenlik ekipleri de bu gemiye yönlendirildi. Oradaki 20 personelin can güvenliği açısından hiçbir sorun olmadığını ve gemide yangın bulunmadığını teyit ettik. İki gemi de boş durumda ve çevresel kirlilik söz konusu değil. Ancak her iki gemiyi de yakından takip ediyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

MÜDAHALE PROFESYONELCE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ayrıca, Uraloğlu, “Karadeniz’deki bu petrol yüklü gemilerde meydana gelen patlamalar sonrası, çalışmalarımız ilgili kurumlarla tam koordinasyon içerisinde sürmektedir. Hızlı tahliye botları ve acil müdahale gemimiz olay yerine derhal ulaşmıştır. KAIROS gemisindeki 25 mürettebat, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait KEGM-10 botu tarafından başarıyla kurtarılmıştır. VIRAT gemisinde de 20 mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Sahil Güvenlik ekiplerimiz olaya müdahale etmekte. Zamanla yarışarak profesyonel bir şekilde müdahale eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyoruz ve süreci tüm birimlerimizle birlikte sıkı takip etmeye devam ediyoruz.” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kadir Gecesi Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadir Gecesi dolayısıyla İslam dünyasının ve milletin bu özel gecesini kutlayarak, barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Tutuklandı

Rüşvet ve irtikap suçlamalarıyla gözaltına alınan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in de yer aldığı 5 kişi tutuklandı.

Saran’dan Tedesco’ya Sert Eleştiriler Geliyor

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısındaki ağır yenilginin ardından teknik direktör Tedesco ile acil bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Saran, kadro tercihleri hakkında sert eleştirilerde bulundu.

İşlemci Krizi Akıllı Cihaz Fiyatlarını Yükseltebilir

Yapay zeka yatırımlarının kontrolsüz artışı, teknoloji firmalarını zorluyor. Yeni cihaz almayı düşünenler için mevcut indirimler değerlendirilebilir, özellikle Huawei'de cazip fırsatlar mevcut.

Galatasaray’da Dursun Özbek’ten Okan Buruk’a İki Yıl Daha

Galatasaray, Süper Lig ve Avrupa'daki başarılarının ardından teknik direktör Okan Buruk ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalamayı planlıyor, bu sayede takım içindeki huzur ve istikrarı sürdürmeyi amaçlıyor.