Kar Yağışı Etkisiyle Karabük’te 60 Santimetreye Ulaştı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hafta sonunda başlayan kar yağışı ile soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Erzurum’un Karaçoban ilçesi yanında Ardahan’ın Göle ilçesinde gece sıcaklık düşerek sıfırın altında 25 dereceye kadar ulaştı. Bölgede, kar kalınlığı Erzurum’da 25 santimetre, Ağrı ve Muş’ta 18, Ardahan, Erzincan ve Kars’ta 10, Iğdır’da ise 8 santimetre olarak kaydedildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve il özel idareleri, kırsal yerleşim birimlerinde karla mücadele faaliyetlerine devam ediyor. Yoğun kar yağışının sürdüğü Erzurum’da, kent merkezinde biriken tonlarca kar, iş makineleri aracılığıyla şehrin dışına taşınıyor. Kentte bazı bölgelerde kar kalınlığı 25 santimetreye kadar ulaşırken, zaman zaman ulaşımda aksamalara neden olabiliyor.

KAR GEÇ GELDİ AMA GÜÇLÜ GELDİ

Vatandaşlardan Sema Coşkun, “Kar geç geldi ama sağlam geldi. Erzurum deyince beyaz örtüsü akla geliyor. Sıkı giyinerek soğuktan korunabiliyoruz, daha da yağabilir” şeklinde görüş belirtti. Meteoroloji verilerine göre Ardahan, Ağrı, Erzurum, Kars ve Muş’ta pek çok ilçede hava sıcaklıkları eksi 20 derecenin altına düştü.

KARABÜK’TE KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETRE

Batı Karadeniz bölgesinde de kar yağışı etkisini göstermekte. Karabük’te, son üç gündür aralıksız süren kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama işlemlerine devam ederken, Safranbolu Aslanlar mevkisi ile Karabük-Ankara kara yolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Merkeze bağlı 5000 Evler Mahallesi’nde araçlar düşük hızda ilerlerken, Safranbolu’da çocuklar otomobillerin arkasına bağlı kızaklarla kaymakta ve kar topu oynayarak kışın tadını çıkarmaktalar.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Hakan Fidan ve Marco Rubio Görüşmesi İle Güncel Durum Ele Alındı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li yetkilisi Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki gelişmeleri ve etkisiz hale getirilen bir füzenin durumunu görüştü.

Fenerbahçe Türkiye Kupasında Çeyrek Finale Yükseldi

Fenerbahçe, Türkiye Kupası C Grubu'ndaki 4. maçında Gaziantep FK'yi 4-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Emekli Maaş Promosyonlarında Yeni Rekabet Başladı

Emekli maaşlarına ilişkin güncellenen banka promosyonları, Mart'tan itibaren tartışma konusu oldu. Kamu ve özel bankaların yeni ücret ve kampanyaları merakla araştırılıyor.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u 4-1 Yenerek Lider Çıktı

Beşiktaş, Türkiye Kupası'ndaki mücadelesinde Çaykur Rizespor'u 4-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Galatasaraylı Oyuncuların Lüks Araçları Göz Dolduruyor

Galatasaray futbolcularının antrenmana özel araçlarıyla geldiği ve kullandıkları lüks otomobillerin merak uyandırdığı bildirildi. Bu durum, kulüp taraftarları arasında ilgiyle takip ediliyor.