AB: Türkiye Önemli Bir Ortak Olmaya Devam Ediyor

Avrupa cephesinden Türkiye’ye yönelik olumlu mesajlar gelmeyi sürdürüyor. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos, güncel 2025 Genişleme Raporu hakkında düzenledikleri basın toplantısında aday ülkeler olan Türkiye, Sırbistan, Arnavutluk, Karadağ, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Ukrayna ve Moldova’nın değerlendirmelerine yer verdiler.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ORTAK

Kallas, Türkiye’nin önemi üzerine yaptığı açıklamada, “Türkiye, ortak çıkarlarımızı ilgilendiren birçok konuda birlikte çalıştığımız önemli bir ortak olmaya devam ediyor” şeklinde ifade etti. Kallas, Türk üyelik müzakerelerinin fiilen dondurulmasını Türkiye’nin durumuna atfetti.

TÜRKİYE’NİN ÜYELİKİ İÇİN GÖRÜNÜMÜ ‘KARIŞIK’

Kallas, Gürcistan’ın üyelik için “olumsuz” bir tablo çizdiğini belirtti ve “Özetle, Arnavutluk, Moldova, Karadağ ve Ukrayna için tablolar büyük ölçüde olumlu. Sırbistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek ve Türkiye için görünüm karışık” diye ekledi. Genişlemenin yalnızca müzakere fasılları ve reformların uygulanmasından öte bir anlam taşıdığına dikkat çeken Kallas, “Bu aslında bir tercihtir. Örneğin, AB’nin ortak dış ve güvenlik politikasına uyum, sürecin temel bir parçasıdır çünkü aday bir ülkenin dünyayı bizim gördüğümüz gibi görme ve bizimle birlikte şekillendirme, yolsuzluğu temizleme, hukukun üstünlüğünü sağlama ve özgür medyayı destekleme tercihini gösterir” dedi.

AB OLARAK DAHA GENİŞ BİRLİK İÇİN HAZIRLANMALIYIZ

Kos, 2025 yılını AB’nin genişleme politikası açısından “çok iyi bir yıl” olarak nitelendirerek, bu dönemde kaydedilen önemli gelişmeleri aktardı. Gelecekteki genişlemelerin AB’yi “daha güçlü” hale getireceğini savunan Kos, “Bunu başarmak için iki cephede gelişmemiz gerekiyor. İlki, gelecekteki üye ülkelerin üyeliğin sorumlulukları için hazırlanması. İkincisi ise AB olarak biz daha geniş bir Birlik için hazırlık yapmalıyız” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Volkan Demirel Gençlerbirliği’nden İstifa Etti

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Volkan Demirel, 3-0'lık Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından görevinden istifa etti.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Hazırlanıyor

Galatasaray, Monaco ile önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde yoğun antrenmanlara devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk, oyunculara kaleye şut atma konusunda cesur olmalarını öğütlüyor.

Monaco Galatasaray Maçının Hakemleri Açıklandı

UEFA Şampiyonlar Ligi 6. haftasında Monaco ile Galatasaray karşılaşacak. Maçın hakemi Hollandalı Danny Makkelie olurken, 4. hakem de tanıdık bir isim. Detaylar merakla bekleniyor.

Hırsızlık Olayının Azmettiricisi Yakalandı: Altınlar Bozduruldu

Ümraniye'de bir hırsız, ev sahibine saldırarak bileziklerini alıp yatak odasına kapattı. Kadın, panikleyip camdan atladı. Hırsızı organize edenin ise kadının akrabası olduğu belirlendi.

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye Ziyaretinde Gündemi Değerlendirecek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'ye yarın bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında uluslararası ilişkiler ve çeşitli anlaşmalar masaya yatırılacak.