ABD’DEN RUSYA’YA YENİ YAPTIRIM KARARI
Rusya’ya karşı yeni yaptırım kararı alındığı bildirildi. Yaptırım paketi kapsamında, Rusya’nın önde gelen petrol şirketleri Rosneft ve Lukoil yaptırım listesine eklendi. ABD Hazine Bakanlığı, bu iki şirkete ait yüzde 50 veya daha fazla hisseye sahip tüm iştiraklerin de yaptırım uygulanacak şirketler arasında yer aldığını açıkladı.
RUSYA’YA ATEŞKES ÇAĞRISI
ABD, Rusya’yı Ukrayna’daki çatışmalarda derhal ateşkesi kabul etmeye davet etti. Ayrıca, daha fazla yaptırım uygulama konusunda da istekli olduğu vurgulandı. Hazine Bakanı Scott Bessent, “Müttefiklerimizi bize katılmaya ve bu yaptırımlara uymaya teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
YAPTIRIMLARDA CİDDİ ARTIŞ OLACAK
Scott Bessent, Beyaz Saray’daki açıklamasında Rusya’ya yönelik yaptırımların ciddi şekilde artırılacağı bilgisini paylaştı. Geçtiğimiz hafta da benzer bir yaklaşım İngiltere tarafından benimsenmiş, Rusya’nın enerji sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar duyurulmuştu.