Afganistan Hastanesine Hava Saldırısı: 400 Ölü Açıklandı

Afganistan yönetimi, başkent Kabil’deki bir hastaneye yönelik saldırıda 400 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yetkililerin aktardığı bilgilere göre, saldırı pazartesi akşam saatlerinde gerçekleşti ve çok sayıda kişi de yaralandı.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI TEDAVİ EDİLİYORDU

Afganistan hükümetinin sözcü yardımcısı Hamdullah Fitrat, yaptığı açıklamada, hava saldırısının yerel saatle yaklaşık 21.00’de uyuşturucu bağımlılarının tedavi edildiği hastaneyi hedef aldığını ifade etti. Fitrat, saldırının 2 bin yatak kapasiteli hastanenin büyük bölümünü tahrip ettiğini ve şu ana kadar 400 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısının da yaklaşık 250 olarak bildirilirken, kurtarma ekiplerinin enkaz altındakileri çıkarmak için çalışmalara devam ettiği belirtildi. Görüntülerde, güvenlik güçlerinin el fenerleriyle enkazdan yaralıları çıkarmaya çalıştığı ve itfaiye ekiplerinin yıkılan yapıdaki yangını söndürmeye uğraştığı görülüyor.

AFGANİSTAN’DAN SERT TEPKİ

Saldırıya dair açıklama yapan Afganistan hükümet sözcüsü Zabihullah Mujahid, olayın sivilleri hedef aldığını savunarak sert bir ifadeyle kınadı. Mujahid, yaşamını yitirenlerin ve yaralananların hastanede tedavi gören bireyler olduğunu vurguladı.

PAKİSTAN: ASKERİ TESİSLERİ HEDEF ALDIK

Öte yandan, Pakistan iddiaları reddetti. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in sözcüsü Mosharraf Zaidi, Kabil’deki hastaneyi hedef aldıkları yönündeki suçlamaların doğru olmadığını belirtti. Ayrıca, Pakistan Enformasyon Bakanlığı, saldırıların askeri tesisler ve militan altyapısına yönelik olduğunu açıkladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Meclis’te İçki Firmalarına Etkinlik Yasağı Görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, 9 Haziran Salı günü başlayacak haftalık çalışmalarında Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. İlk 5 maddesi kabul edilen teklif, kamu kurumlarına su yapılarında güvenlik tedbiri zorunluluğu getiriyor.

Düğünde Çıkan Kavgada Taraflar Birbirine Girdi

Esenyurt'ta bir düğün salonunda henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma şiddetli kavgaya dönüştü.

Kağıthane’de 30 Milyon Liralık Uyuşturucu Ele Geçirildi

İstanbul Kağıthane Seyrantepe'de bir binadan gelen yoğun uyuşturucu kokusu polis ekiplerini alarma geçirince 18 Mayıs Pazartesi günü çalışma başlatıldı. Ekipler saat 14.00'te adres çevresinde izleme ve gözetleme yaptı.

Otomobil Arızası Cinayete Yol Açtı

Adana'nın Seyhan ilçesi Onur Mahallesi'nde 24 Mayıs saat 18.00'de karşılaşan husumetli iki kişiden Bişar Oğuz, belinden çıkardığı tabancayla Cumali Kocabey'e ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlarla Kocabey sırtından, arkadaşı Doğan Toprak ayağından vuruldu.

Meteoroloji’den Yeni Hava Durumu Tahmini

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yaz değerlerine ulaşırken bazı bölgelerde yerel sağanak yağışlar etkili oluyor. Dün Niğde'de kuvvetli yağış nedeniyle üç araç sele kapıldı.