Ahmet Hakan Coışkun'a, Nişantaşı'ndaki evinin önünde saldırı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce 4 kişi gözaltına alınmıştı.
Ancak bu sabah adliyeye sevk edilen şüpheli sayısının 7 olduğu ortaya çıktı. Saldırganların ifadelerini Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı alacak.
Ahmet Hakan'a saldırıda gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen şüpheli sayısı 7'ye yükseldi.
İŞTE O İSİMLER
Hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, 4 kişinin dışında adliyeye sevk edilen 3 kişinin Soner A., Yahya Kemal G. ve Nezih Ö. Olduğu öğrenildi. Eski bir özel harekât polisi olduğu öğrenilen Yahya Kemal G.'nin ismi, 1992'deki Çiftehavuzlar Operasyonu'nda da geçmişti. G.'nin yanı sıra İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın'ın aralarında bulunduğu çok sayıda polis yapılan yargılama sonrası beraat etmişti. G.'nin ismi en son 2003'deki bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasına karışmıştı.
Bu arada Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bulunan 7 şüphelinin ifade işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.
TERÖR SAVCISI SORGULUYOR
Adliyeye sevk edilen saldırganların ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın alıyor.
Sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen saldırganlar önce doktor kontrolünden geçirildi ardında da sorgu için savcılık katına çıkarılmıştı.