SALDIRI VE GÜVENLİK ZAFİYETİ İDDİASI
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreni sonrası uğradığı yumruklu saldırıyı köşesinde ele aldı. Hakan, bu eylemi kınarken, olayın ciddi bir güvenlik zafiyeti taşıdığını belirtti. Saldırganın geçmişinde yer alan suçların, cezasızlık algısına yol açtığını ifade etti.
SALDIRGANIN SUÇ GEÇMİŞİ TARTIŞMASI
Hakan, saldırgan S.T. (66) hakkında yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın bilgi notuna dayanarak, bu kişinin 2004 yılında iki çocuğu öldürme, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan müebbet hapis cezası aldığını, fakat 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldığını aktardı. Hakan, “Bu tür suçluların 36 yıl hapis yatması bile az” ifadelerini kullanarak, mevcut ceza sisteminde sorgulanması gereken noktalar olduğunu vurguladı.
OLAYIN DETAYLARI
Saldırı, Özgür Özel’in cenaze töreni sonrasında AKM çıkışında gerçekleşti. Saldırgan S.T., ilk ifadesinde CHP’den yemek kartı talebinin reddedilmesi üzerine öfkelendiğini ve saldırı niyetinin aniden doğduğunu söyledi. Olayın ardından gözaltına alınan S.T. hakkında soruşturma süreci devam ediyor. Özgür Özel, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı basın toplantısında, saldırıyı bir provokasyon olarak nitelendirdi ve partisinin kararlılıkla yoluna devam edeceğini belirtme gereği duydu.
HAKAN’IN ÇAĞRISI
Hakan, köşe yazısında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini ve suçluların cezalarının caydırıcı olmasının önemini vurguladı. Saldırının Türkiye’nin siyasi atmosferine olumsuz etki edebileceği konusunda uyarıda bulundu.