Akdağ: İsrail de Mısır da izin vermedi!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Filistin'de yaşanan katliamda yaralananların Türkiye'ye getirilmesi için İsrail ya da Mısır'a uçak indirilmesi gerektiğini söyledi ve 2 ülkenin de buna izin vermediğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Filistin’deki yaralıları almak için İsrail ve Mısıra uçak indirmek istediklerini ancak şu ana kadar iki ülkenin de bu inişlere izin vermediğini açıkladı. Akdağ, yaralıların alınması konusunu Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ve Avrupa Bölge Başkanı’yla görüştüklerini söyledi.

Gazze’nin normal zamanda bile hastalarına bakabilecek imkanlardan yoksun kalabilen bir yer olduğunu söyleyen Akdağ, Filistin’de olanların, İsrail’in canice tutumunun kendilerini üzdüğünü belirtti. Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmayacağını ifade eden Akdağ, "Mazlum kardeşlerimizin yanında durmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

KKTC Başkanı Tufan Erhürman’ı ziyaretinde açıklamalar yapan Akdağ, Filistin’de olanların kendilerine ders verdiğini ifade etti ve "Güçlü olmak güçlü durmaktan başka çare yok" dedi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Ada’da bulundurduğu silahlı gücün önemi bu hadiselerle bir kez daha görüldü" diye konuşan Akdağ, Kıbrıs’ta yaşayan Türk halkının güvenliğini sağlamanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman da ABD’nin ve İsrail’in Filistin’de yaptıklarının insan hakları açısından kabul edilebilir olmadığını söyledi. Erhürman, "Özellikle sizin insani yardım için yaptığınız girişimlerin bile bloke ediliyor olması bölge barışı için çok düşündürücü" dedi.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.