Akşener’den adaylık açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlere dair konuştu ve adaya altılı masanın karar vereceğini söyledi.

Siyasetin tartışma konularından biri haline gelen ‘altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı’na ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı’ndan bir açıklama geldi. Kararın altılı masadan çıkacağının altını bir kez daha çizen Akşener, ”Adayın açıklanması için henüz çok erken” diyerek konuya ilişkin sorulara tepki verdi.

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına tartışmalarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için yaptığı ‘karar masadan’ çıkacak açıklamasını olumlu bulduklarını belirten Akşener, ”Adayı 6’lı masa belirleyecek. 6’lı masayı oluşturan liderlerin karara katılımı, elbette arkalarında bulunan hem seçmenlerinin hem saha gördüklerinin bir sonucu olacak” dedi.

''ŞİMDİDEN KONUŞULMASI DOĞRU DEĞİL''

Cumhurbaşkanı adayının açıklaması konusuna da değinen Akşener, ”Seçimlere daha 9 ay var. Daha bugünden bunun konuşulması doğru değil” diye konuştu.

Öte yandan Akşener, 2023 seçimlerine hala tek adayla gidilmesi gerektiğini ve bunun da ”Kazanabilecek bir aday” ile olması gerektiğini söyledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Patrik Maşalyan’ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıoğlu ve Patrik Sahak Maşalyan'ı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti. Kabul basına kapalı gerçekleşti.

İzmir’de Kızgın Tereyağı Bebeği Yaktı

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir döner restoranında servis sırasında kızgın yağ dolu tavanın sapı aniden kırıldı ve 2 yaşındaki Mercan bebeğin üzerine kaynar yağ döküldü. Olay 14 Eylül 2025'te meydana geldi.

İçişleri Bakanı Çiftçi: Duruşumuzdan Taviz Vermeyeceğiz

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, Kudüs'ün 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olduğunu belirterek Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yaptı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bu açıklamalara tepki gösterdi.

Küçükçekmece’de 3 İşçi Göçük Altından Kurtarıldı

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışması sırasında bir binanın duvarı çöktü. Göçük altında kalan 3 işçi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

18 İlde Siber Suç Operasyonunda 194 Tutuklama

İçişleri Bakanlığı, 18 ilde düzenlenen siber suç operasyonlarında 357 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde çalışmalar yürütüldü.