Almanya’da 2 Türk’e Görev Verildi

YENİ KOMİSYON GÖREVLERİNE SEÇİM

Almanya Federal Meclisi’nde yeni yasama döneminde önemli bir komisyona Türk kökenli iki siyasetçi başkanlık ve başkan vekilliği görevlerine getirildi. Federal meclis seçim inceleme, dokunulmazlık ve içtüzük komisyonunun başkanlığına Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, başkan vekilliğine ise Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) milletvekili Tijen Ataoğlu seçildi.

TÜRK KÖKENLİ SİYASETÇİLERİN BAŞARISI

Anayasa ve hukuk alanlarında uzmanlığı ile tanınan Karaahmetoğlu, komisyon üyelerinin büyük çoğunluğunun oyunu alarak göreve başladı. Karaahmetoğlu, bu durumun “benim için büyük bir sorumluluk” olduğunu belirtti. Seçilmesinin, parlamentonun şeffaflık ve hukuka bağlılık ilkeleriyle daha güçlü işleyeceğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Karaahmetoğlu, “Milletvekillerinin dokunulmazlık süreçlerini adil ve titiz bir şekilde yürütmek, seçim sonuçlarının hukuka uygun olduğu konusunda vatandaşın güvenini pekiştirmek ve Meclis tüzüğünü demokratik standartlarla uyumlu hale getirmek öncelikli hedeflerimiz olacak,” dedi.

Bu yasama döneminde Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden Federal Meclis’e katılan Tijen Ataoğlu, komisyon başkan vekilliğine seçilerek hukuk geçmişiyle dikkat çekti. Ataoğlu, “Bu komisyon yalnızca teknik bir denetim organı değil; demokrasimizin işlerliğini, şeffaflığını ve hukuki temellerini koruyan hayati bir yapıdır,” şeklinde bir açıklamada bulundu. Anayasal değerlere ve parlamenter sisteme bağlılık vurgusu yapan Ataoğlu, “Bu bilinçle, partiler üstü bir yaklaşımla görev yapacağım,” ifadelerini kullandı.

Seçim İnceleme, Dokunulmazlık ve İçtüzük Komisyonu, Federal Meclis’in iç işleyişinden sorumlu bir organ olarak, içtüzüğün yorumlanması ve değiştirilmesi, milletvekili dokunulmazlıklarının denetimi ve komisyonlar ile genel kurul arasındaki anlaşmazlıkların çözümü gibi çeşitli işlevler yürütüyor. Ayrıca, 14 asıl ve yedek üyeden oluşuyor ve komisyonda tüm partiler temsil ediliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kayıp Çocuk Yedi Yıl Sonra Kurtarıldı

Bursa'da 2019 yılından bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşındaki çocuk, özel ekip tarafından düzenlenen operasyonla bulundu ve annesine teslim edilerek Almanya'ya gitti. N.S. isimli çocuğun yedi yıl sonra kaydedilen ilk görüntüsü dava dosyasına girdi.

Fenerbahçe’de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Başladı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı başladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen kongrede üyeler tribünde yerini aldı.

Baraj Kapakları Kapatıldı, Esma Nur Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

Sivas'ta Kelkit Çayı'na düştüğü düşünülen Esma Nur Hacıosmanoğlu'nu arama çalışmaları 21'inci gününe girdi. Kaza, 16 Mayıs'ta gece yarısı D-100 karayolunda meydana geldi.

Üç İlde Yarın Yerel Ara Seçim Yapılacak

Türkiye'nin üç şehrinde yarın yerel ara seçim yapılacak ve Tokat, Gümüşhane ile Nevşehir'de altı beldede belediye başkanı ile meclis üyeleri için sandık kurulacak. Ayrıca 362 mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılacak.

TOKİ 64 İlde 20 Bin Konutu Kurasız Satışa Sunuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 64 ilde üretilen yaklaşık 20 bin konut, 15 Haziran 2026 ile 17 Temmuz 2026 tarihleri arasında kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa sunuluyor. Satışlar Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak.