Almanya’da vaka sayısı 2 bini aştı

2020 yılında Çin’in Wuhan kentinden yayılan corona virüs salgını yeniden etkisini göstermeye başladı.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, ilk vakanın görülmesinin üzerinden 2 ay geçen ülkede 2033 vaka kaydedildiği belirtildi.

Açıklamada “Mevcut bilgilere göre, bu salgındaki bulaşmalar öncelikle cinsel faaliyetler bağlamında, şu anda özellikle diğer erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler arasında gerçekleşiyor” ifadesine yer verilerek, 2033 vakanın sadece dördünün kadın olduğu, çocuklara ise hiç bulaşmadığı belirtildi.

Açıklamada, hastalığın Almanya’daki genel nüfusun sağlığına yönelik riskin düşük olarak değerlendirildiği vurgulandı.

Almanya’da maymun çiçeğinin yanı sıra Covid-19 vakalarında da artış gözlemlendi.Almanya’da maymun çiçeğinin yanı sıra Covid-19 vakalarında da artış gözlemlendi.

Öte yandan Almanya’da Covid-19 vaka sayısı 29 milyon 855 bine yükseldi.

Robert Koch Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, vaka sayısı son 24 saatte 160 bin 691 arttı.

Son 24 saatte 102 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 142 bin 635 oldu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kayıp Çocuk Yedi Yıl Sonra Kurtarıldı

Bursa'da 2019 yılından bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşındaki çocuk, özel ekip tarafından düzenlenen operasyonla bulundu ve annesine teslim edilerek Almanya'ya gitti. N.S. isimli çocuğun yedi yıl sonra kaydedilen ilk görüntüsü dava dosyasına girdi.

Fenerbahçe’de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Başladı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı başladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen kongrede üyeler tribünde yerini aldı.

Baraj Kapakları Kapatıldı, Esma Nur Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

Sivas'ta Kelkit Çayı'na düştüğü düşünülen Esma Nur Hacıosmanoğlu'nu arama çalışmaları 21'inci gününe girdi. Kaza, 16 Mayıs'ta gece yarısı D-100 karayolunda meydana geldi.

Üç İlde Yarın Yerel Ara Seçim Yapılacak

Türkiye'nin üç şehrinde yarın yerel ara seçim yapılacak ve Tokat, Gümüşhane ile Nevşehir'de altı beldede belediye başkanı ile meclis üyeleri için sandık kurulacak. Ayrıca 362 mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılacak.

TOKİ 64 İlde 20 Bin Konutu Kurasız Satışa Sunuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 64 ilde üretilen yaklaşık 20 bin konut, 15 Haziran 2026 ile 17 Temmuz 2026 tarihleri arasında kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa sunuluyor. Satışlar Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak.