Trabzonspor’un yeni transferi Kamerunlu kaleci Andre Onana, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Onana, Fenerbahçe ile ilgili olarak çok kritik bir maç oynadıklarını ifade etti ve “Çok önemli bir maçtı, kazanmak için sahadaydık ama bazı sebeplerden dolayı başaramadık” dedi. Kendini burada iyi hissettiğini belirten Onana, “Geldiğim ilk günden beri burada kendimi iyi hissediyorum. Uzun yıllardır buradaymışım gibi hissettiğim için takıma yardımcı olmak istedim. Ancak galibiyet gelmedi” ifadesini kullandı. Hakem kararlarına dair yorum yapmayı pek sevmediğini söyleyen Andre, “Biz kendimize odaklanmaya çalışıyoruz. Bazen elinizde olmayan şeyler var, hakem kararları da bunlardan. Benim ne sevdiğim değil, takımın ne istediği önemli” şeklinde konuştu. Kendini “modern bir oyuncu” olarak gördüğünü ve takımın ihtiyaçlarına adapte olmaya çalıştığını belirtti.
ADAPTE OLMAK KOLAYDI
Takım arkadaşlarına teşekkür eden Onana, “Onların sayesinde buraya adapte olmam kolay oldu” ifadelerini kullandı. Takımın yarışmacı ve mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan kaleci, “Fenerbahçe maçının büyük bölümünü 10 kişi oynadık. Böyle durumlarda mücadele etmek gerekir, biz de bunu yaptık. Belki mağlup olduk ama bu maç bizi birbirimize daha çok bağlayan, birleştiren bir karşılaşma oldu” dedi.
YETENEKLİ KALECİLER VAR
Genç kaleciler hakkında düşüncelerini paylaşan Onana, “Yetenekli ve geleceği olan kaleciler var” dedi. “Ben oynadığım her takımda şunu söyledim; başarılı olmak için mücadele etmeniz gerekiyor. Şans size gelecek, önemli olan o trene doğru zamanda binmektir” ifadelerini kullandı.
BİREYSEL SPOR YAPMIYORUZ
Eski takımı Manchester United hakkında da değerlendirmelerde bulunan Andre, “Biz bireysel bir spor yapmıyoruz. Kazandığınızda da kaybettiğinizde de bunu birlikte yaşıyorsunuz. Galibiyetlerde bazı detayları görmeyebilirsiniz, kayıplarda ise o detaylar öne çıkar. Manchester taraftarını çok seviyorum, onlarla iyi ilişkilerim oldu. Onlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Trabzonspor’da mücadele etme hedefini de vurguladı ve “İyi bir sezon geçirmek ve başarılı olmak istiyorum” dedi.
TEKNİK DİREKTÖR FATİH TEKKE HAKKINDA
Teknik Direktör Fatih Tekke hakkında düşüncelerini belirten Onana, “Taktik üzerine çok iyi duran, futbol hakkında net fikirleri olan bir isim. Kısa bir süredir birlikte çalışıyoruz ama futbolu düşünen bir hoca” ifadelerini kullandı.
SAVAŞACAĞIM
Uzun süredir dostu olan Rigobert Song’un Trabzonspor hakkında kendisine olumlu şeyler söylediğini dile getiren Onana, şunları belirtti: “Şehri çok fazla tanımadım ama 3-4 yıl önceki şampiyonluk kutlamalarını izledim. Sahada olduğumuzda galip gelmek için mücadele edeceğiz. Kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Taraftarlarımızla birlikte bu mücadeleyi vereceğiz.”