ANNE VE AĞABEY TUTUKLANDI
Diyarbakır’ın Narin Güran cinayetinde tutuklanan anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran’ın tutuklama gerekçesi, dosyadaki deliller ve verdikleri ifadeler arasındaki çelişkiler olarak belirlendi. Diyarbakır Adliyesi’ne getirilen 22 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğerleri serbest bırakıldı. 4. Sulh Ceza Hakimliği, anne ve oğlunun tutuklanmasına, dosyadaki çelişkiler ve suç şüphelerinin varlığı gerekçesiyle karar verdi. Adli kontrol kararıyla serbest bırakılanlar arasında baba Arif Güran da bulunuyor.
BABA ARİF GÜRAN’IN İFADESİ
Baba Arif Güran, kızının kaybolduğu haberini aldığı sırada Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıttığını belirterek, olayın ardından köye hızla döndüğünü ifade etti. Diğer şüphelilerle olan ilişkileri ve olaylar hakkında detaylı bilgi veren Arif Güran, kızının kaybolmasından sonra gelişen süreç hakkında savcılığa açıklamalarda bulundu. Kendisinin ve çocuklarının kardeşi Salim Güran’ın aracında bulunan DNA örnekleriyle ilgili suçlamaları reddeden Arif Güran, ailesinin bu konudaki masumiyetini vurguladı.
ANNE YÜKSEL GÜRAN’IN İFADESİ
Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddederek, kızının ölümüyle ilgili sorulara “Bilmiyorum, haberim yok” şeklinde cevaplar verdi. Ayrıca amcası ve diğer şüphelilerle ilişkisi hakkında da benzer yanıtlar veren Yüksel Güran, suçlamaların asılsız olduğunu belirtti. HTS kayıtları ve telefon görüşmeleriyle ilgili sorulara da cevap veren Yüksel Güran, telefonunu yanlışlıkla aradığını iddia etti.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, cinayetle ilgili detayları aydınlatmak amacıyla devam ediyor. Şüphelilerin ifadeleri, delil durumu ve dosyadaki tüm veriler titizlikle incelenerek soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor. Adaletin sağlanması ve gerçeğin ortaya çıkartılması adına soruşturma sürecinin etkili bir şekilde devam etmesi gereken bir konudur.