Arap Partileri, Netanyahu’ya Karşı Muhalefetle İşbirliğine Hazır

İsrail’de salı günü gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki iktidar bloku 53 sandalye kazandı. Eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un öncülüğündeki muhalefet bloku ise 48 sandalyede kaldı. Bu sonuçlarla, her iki blok da 120 sandalyeli İsrail Meclisi’nde koalisyon hükümeti kurmak için gereken 61 milletvekili desteğine ulaşamıyor.

ARAP PARTİLERİ KİLİT ROL OYNADI

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi ve Birleşik Arap Listesi, toplamda 19 sandalye kazanarak Meclis’teki en yüksek temsil seviyesine ulaştı. Bu durum, hükümet kurulabilmesi açısından kritik bir konumda olmalarını sağladı. Ortak Arap Listesi, Arap toplumunun seçimlerde “katliamcılar hükümetine, yıkım politikalarına, ırkçılığa ve savaş suçlarına” sandıkta yanıt verdiğini belirtti. Ayrıca, Netanyahu hükümetinin düşürülmesi ve alternatif bir hükümet kurulması için muhalefetle işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

MUHALEFETİN GÖREVİ ÖNEMLİ

Ortak Arap Listesi, seçim sonuçlarının henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen, mevcut verilerin Arap toplumunun yüksek katılımının Netanyahu ve destekçilerinin hükümet kurmak için gerekli çoğunluğu elde edememesine katkı sağladığını gösterdiğini açıkladı. Seçmenlerin kendilerine verdiği gücü, “Netanyahu hükümetinin yeniden kurulmasını engellemek” amacıyla kullanacaklarını belirttiler.

Ayrıca, alternatif hükümetin önünü açmak için işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Muhalefet bloğunun gerçek bir siyasi alternatif sunması gerektiğini, Arap toplumunu dışlamaması gerektiğini ve toplumun taleplerine bağlı kalması gerektiğini ifade ettiler. Açıklamada, listenin sorumluluğunun Arap toplumunun birliğini ve seçim başarısını korumak olduğu kaydedildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Türkiye Cumhuriyeti 103 Yaşında: Tarihsel Süreç

29 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet'in ilanıyla tarihi bir döneme girdi. Bu ilan, kamuoyunda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Siyasi İsimlerden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Tüm yurtta ve dış temsilciliklerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor. Dün birçok şehirde fener alayı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 103'üncü kuruluş yıl dönümü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktör Adayı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray deplasmanında 2-1'lik yenilgi aldı. Bu sonuç sonrası teknik direktör İsmail Kartal istifa etti.

Beş Kapılı Bestune Pony, 335 Bin Liraya Satışta

FAW Bestune Pony'nin beş kapılı versiyonu, Çin'de 6 bin 735 dolar (yaklaşık 335 bin lira) başlangıç fiyatıyla tanıtıldı. Bu elektrikli hatchback, dört koltuk sunuyor ve CLTC koşullarında 328 km'ye kadar menzil sağlıyor.