ATLETICO MADRID’İN GÜÇ GÖSTERİSİ
İspanya La Liga’nın 7. haftasında Atletico Madrid, Real Madrid ile karşılaştı. Metropolitano Stadyumu’nda gerçekleştirilen mücadelenin sonucu, Atletico Madrid’in 5-2’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Ev sahibi ekip, galibiyeti 14. dakikada Le Normand, 45+3. dakikada Alexander Sörloth, 50. dakikada (penaltı) ve 64. dakikada Julian Alvarez ile 90+4. dakikada Griezmann’ın golleriyle elde etti. Real Madrid’in golleri ise 25. dakikada Kylian Mbappe ve 36. dakikada Arda Güler’den geldi. Atletico Madrid, 44. dakikada Lenglet ile bir gol bulsa da, VAR kontrolü sonrası elle oynama gerekçesiyle bu gol iptal edildi.
ARDA GÜLER’DEN ÖNE ÇIKAN PERFORMANS
Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, maça ilk 11’de başladı fakat 58. dakikada yerine Mastantuono’ya değiştirildi. Bu sonuçla, Atletico Madrid puanını 12’ye taşıdı ve 4. sırada yer aldı. Bu sezon ilk defa mağlup olan Real Madrid ise 18 puanda kalarak liderliğini maç fazlasıyla sürdürdü. Atletico Madrid, gelecek hafta Celta Vigo’ya konuk olacakken, Real Madrid Villarreal’i ağırlayacak.
ARDA GÜLER’İN ETKİLİ OYUNU
Karşılaşmanın 25. dakikasında, Arda Güler rakip yarı alanda topu alarak savunma arkasına güzel bir pas attı ve Kylian Mbappe’yi pozisyona soktu. Mbappe, köşeye yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara yolladı ve durumu 1-1 eşitledi. Müsabakanın 36. dakikasında ise bu kez Arda Güler skoru değiştiren isim oldu. Sol kanattan geçen Vinicius Junior, iki rakibini geçerek ceza sahasına ortasını yaptı. Arda Güler, harika bir tek vuruşla topu filelere göndererek skoru 2-1 yaptı.
TARİHE GEÇEN PERFORMANS
Genç yetenek Arda Güler, 1998/99 sezonundan bu yana Atletico Madrid’e karşı hem gol atan hem de asist yapan en genç ikinci oyuncu olmayı başardı. Güler, 20 yaş 214 günle, bu alanda Vela’nın (18 yaş 360 gün) ardından ikinci sırada yer aldı.