Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ankara Etimesgut’taki yeni karargahı Ay Yıldız Müşterek Karargâhı, kapılarını sembolik bir törenle açmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021’de temelini attığı karargah, NATO Zirvesi öncesinde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. NATO savunma bakanları için resepsiyon verilecek.
SAVUNMA BAKANLARINA RESEPSİYON VERİLECEK
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ev sahipliği yapacak. Resepsiyon, karargahtaki ilk uluslararası organizasyon olacak.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KARARGAHTA YAPILACAK
Bakanlığın her hafta perşembe günü düzenlediği basın bilgilendirme toplantısı yarın burada gerçekleşecek.
İNŞA SÜRECİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Ay Yıldız Müşterek Karargâhı’nın inşası 30 Ağustos 2021’de başladı. Karargah, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarını aynı tesiste birleştirecek. Ay Yıldız Projesi etkin koordinasyon ve tasarruf sağlamayı hedefliyor. Yerleşke 12 milyon 620 bin metrekare alana yayılıyor.
15 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK
Hilal ve yıldız şeklindeki binaların etrafında kurgulanan yerleşke 890 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Toplam 15 bin kişiye hizmet verecek. Ana yapının ortasındaki hilal şeklindeki yapıda konferans salonları yer alacak. Biri bin 680 kişilik, ikisi 502 kişilik, ikisi 251 kişilik salonlar bulunacak. Bu alanları 23 bin metrekarelik tören alanı çevreleyecek.