İzmir’de meydana gelen depremde enkaz altından çıkarılışı ile herkese umut olan Ayda ile ilgili babasından açıklama geldi.
Gelen son dakika haberine göre, İzmir’i vuran depremde yıkılan binanın enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda’nın babasının, “Annesinin öldüğünü bilmiyor. ‘Annem gelince birlikte pikniğe gideceğiz’ diyor” sözleri yürekleri sızlattı.
Son dakika haberine göre, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde en çok hasarı Bayraklı ilçesi Manavkuyu mahallesindeki binalar gördü.
Rıza Bey Apartmanı’nda aralarında Ayda’nın annesi Fidan Gezgin’in de bulunduğu 37 kişi hayatını kaybetmişti. 3 yaşındaki Ayda ise 91 saat sonra 3 Kasım’da binanın enkazından sağ olarak çıkarılmıştı.
Ayda’nın 8 yaşındaki ağabeyi Atakan okulda, babası Uğur Gezgin ise işyerinde olduğu için depremden sağ kurtuldu. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ndeki tedavisi tamamlanan Ayda, geçtiğimiz günlerde taburcu oldu.
Tüm Türkiye’nin ilgi odağı olan Ayda’yı aralarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bulunduğu çok sayıda kişi ziyaret etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de minik Ayda’yı yalnız bırakmadı. Bakanlık, Ayda’nın zorlu süreci en iyi şekilde atlatabilmesi için psikolog görevlendirdi.
Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak’ın haberine göre, eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan acılı baba Uğur Gezgin, o günden bu yana yaşananları anlattı.
Ayda’ya hem annelik hem de babalık yapan ve bir kargo şirketinde yönetici olan Uğur Gezgin, “Eşim kedilerden korkardı. Kızım Ayda annesinin kedilerden korktuğunu biliyor.
Annesinin öldüğünden haberi yok. Annesinin gezmeye gittiğini ve geleceğini sanıyor. Kızım bana, ‘Baba, annem kedilerden çok korkar. Sokakta daha fazla yürüyemez. Yakında eve gelir. Annem eve gelince birlikte pikniğe gideceğiz’ diyor. Kızımın sağlık durumu her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Kızımla şu an aynı odada kalıyoruz” şeklinde konuştu.