Aydın’da Miting Düzenlendi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla düzenlenen kent mitingleri çerçevesinde Aydın’da “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi gerçekleştirildi. Miting öncesinde Özgür Özel, CHP Aydın İl Başkanlığı ve Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’i ziyaret etti. Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan mitinge CHP milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Mitingde konuşan Özel, “Aydın milli mücadelenin simge şehridir. Aydın, seninle kucaklaşmaya geldik. Aydın yıllardır CHP’nin gösterdiği adayı seçer, iradesini CHP’den yana koyar. Ancak geçtiğimiz hafta Aydın’ı alamayanlar, Aydın’ın iradesini, milli iradeyi gasp etmeye, çalmaya kalktılar.” diyerek durumu değerlendirdi.
Siyasi Kapkaç Meselesi
Özgür Özel, sözlerine devam ederek, “Seçime günler kala kamu gücü elinde, bütün bakanlıklar emrinde. Bu meydana toplayıp, bu kalabalığı bulamayanlar görsün, ahlaki üstünlük, psikolojik üstünlük bizdedir, Aydın’ın iradesi bu meydandadır. Bu meydan milletin meydanıdır. ‘AK Parti’nin kalesi’ denilen yerlerde inanılmaz kalabalıklar topluyoruz. Kutuplaşma, kale siyaseti bitmiştir. Hiçbir yer kimsenin kalesi değildir. Varsa bizim kalemiz, millete feda olsun. Bu meydana bakın, Aydın milletin, milli iradenin kalesidir. Bu meydandan istifa talebi yükseliyor. Bu alelade bir istifa talebi değildir. Duymayan kulaklar duysun, millet emanetini geri çağırıyor.” dedi.
Aydın’ın Emaneti Geri İsteniyor
Öğün konuşmasında, CHP’den AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da eleştirilerde bulundu. Özel, “Artık Aydın’ın gündeminde sen yoksun. Sen korktuğun için kaçtın ama bundan sonra hayatın boyunca kaçtığın için korkmaya devam edeceksin. Biz de senin peşinde olacağız. Bu süreçte Aydın’da belediye meclis çoğunluğu CHP’dedir. Seçim sonuçları ortadadır. Aydın’ın iktidarı CHP’dir. Bir tane adı ‘sözde efe, topuklamış, topuğu kırılmış efe’ camın arkasından buraya bakarken, yüz binlerce efe Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bakıyor. Aydın’da yüzbinler oyunu, emanetini geri istiyor. Aydın seçimlerini yenileyelim.” şeklinde ifade etti.
Sandığı Getirin
Son olarak Özel, “Seçimlerde alamadıkları belediyeyi rüşvetle, şantajla, yankesicilikle almaya çalışanlar Aydın’a verdikleri hiçbir sözü tutmuyorlar. CHP iktidarında sözlerin tamamını tutmak boynumuzun borcudur. Genel başkanınız çetindir, sözümüz sözdür. Sandığı getir, kimin belediye başkanı olacağına Aydın karar versin.” şeklinde açıklamada bulundu.