Fenerbahçe’nin Manchester City’den rekor bonservis bedeli ve yıllık 11 milyon Euro maaşla kadrosuna kattığı dünya çapındaki kaleci Ederson, ilk sezonda beklentilerin altında kaldı. 32 yaşındaki Brezilyalı file bekçisi, ligin son bölümünde hatalı goller yedi. Taraftarlar, istikrarsız performansı nedeniyle Ederson’u sert şekilde eleştirdi. Bu nedenle oyuncunun takımdan ayrılıp ayrılmayacağı merak konusuydu.
BAŞKAN ADAYINDAN EDERSON STRATEJİSİ
Haziran ayında yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlık yarışı verecek olan Aziz Yıldırım, Ederson konusundaki tavrını belirledi. Yıldırım, seçimi kazanması halinde Ederson ile yolları ayırmayı düşünmüyor. Onu takıma kazandırmak ve eski formuna kavuşturmak istiyor. Kariyeri başarılarla dolu olan Ederson kalitesinde bir eldivenin kolay gözden çıkarılmaması gerektiğini düşünüyor. Yıldırım, bu süreci sabırla yönetmeyi planlıyor.
DÜNYA KUPASI SONRASINA ERTELENEN GÖRÜŞME
Aziz Yıldırım, başkanlık koltuğuna oturması durumunda Ederson ile hemen görüşmeyecek. Brezilyalı kalecinin kadrosunda yer alması beklenen 2026 Dünya Kupası’nın tamamlanmasını bekleyecek. Yıldırım, dev turnuvanın ardından tecrübeli oyuncu ile bir araya gelecek. Bu görüşmede oyuncunun motivasyonu ve teknik heyetin raporu doğrultusunda nihai karar verilecek.