OLAYIN DETAYLARI
Samsun’daki İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında meydana gelen olayda, M.G. (47) ve oğlu V.S.G. (19) kimlik işlemleri için nizamiye girişinde görevli polis memurlarına belgelerini sundu. İşlemler sırasında V.S.G, kadın polis memuru E.B.’ye yüksek sesle “İşinizi hızlı yapın, bekletmeyin. Sizi mi bekleyeceğiz?” diyerek tepki gösterdi. Bu durum üzerine, nizamiyede görevli gazinin, polis memuru A.K. tarafından V.S.G’ye uyarı yapıldı.
MÜDAHALE VE GÖZALTINA ALMA
Uyarıya rağmen hakaretlerine devam eden baba ve oğluna, görevliler müdahale etti. Bu sırada V.S.G, yumruk atarak A.K.’nin tişörtünü yırttı. Diğer polis memurları tarafından “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Görevli memura mukavemet” suçlarından gözaltına alınan M.G. ve V.S.G, Denizevleri Polis Merkezi’ne götürüldü. İfadeleri alınan şahıslar, cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.
AÇIKLAMA VE TEPKİLER
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Bölge Başkanı Bilal Erim ve Samsun İl Başkanı Kenan Kaptan, ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Samsun’da gazi polise yönelik saldırının üzüntüyle karşılandığı bildirildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin serbest bırakılmasının kabul edilemeyeceği vurgulandı. “Bir gaziye saldıracak ve darbedecek kadar alçalmış bu şahısların elini kolunu sallayarak serbest bırakılması kabul edilir durum değildir. Gazisine ve şehidine saygı duymayan bu şahısların ceza almaları konusunda Vakıf olarak elimizden gelen her türlü girişimi yapacağımızdan kimse şüphe duymasın. Böylesi hassas bir süreçte gazimize yapılan menfur saldırıyı kınıyor, saldırganları lanetliyoruz,” ifadelerine yer verildi.