Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan’ın Davası Devam Ediyor
Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarıyla ilgili davanın duruşmaları sürüyor. Görgü tanığı, örgüt lideri Onur Apaydın ile bir yemekte Bahar ve Nihal Candan’ı gördüğünü belirterek, “Bu bayanlar araç ile ilgili bir konuda konuşmadı. Dolandırıcılık olayının içindelerse şikayetçiyim” ifadesinde bulundu.
Nihal Candan’ın Duruşmadaki Tepkisi
Mahkemede yaşanan bir olay sonrasında Nihal Candan, mahkeme başkanından özür dileerek ağlayarak duruşma salonundan ayrıldı. Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Bahar ve Nihal Candan, tutuklu ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen şekilde duruşmaya katıldılar.
Müşteki Ifadeleri ve Duruşmanın İlerleyişi
Müşteki Sinan Damgacı, mahkemede ifade verirken, sanıklarla bir klinik açılışı vesilesiyle tanıştığını belirtti. Damgacı, sanıklardan Refik Ersin Eroğlu’nun kendisine araç işleriyle ilgili teklif getirdiğini ve bu teklifi kabul ettiğini belirtti. Mahkeme başkanının, “Sanıklardan şikayetçi misiniz?” sorusuna “Şikayetçiyim” şeklinde cevap veren Damgacı, daha sonra Bahar Candan tarafından kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Bu esnada yaşanan diyaloglar ve tepkiler mahkeme sürecinde önemli bir rol oynadı.