Baharda Sıcaklık 25 Dereceye Yükseliyor

SERİN HAVA YERİNİ BAHARA BIRAKIYOR

Mayıs’a girilmesine rağmen İstanbul’u etkileyen serin, yağışlı ve şiddetli poyrazlı hava nihayet yerini bahar havasına bırakıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yeni haftaya dair hava durumu raporunu yayımladı. Raporda, kuzeyden gelen soğuk hava dalgasının etkisini kaybetmesiyle birlikte İstanbul’da sıcaklıkların kademeli olarak artacağı ve 22-25 dereceye ulaşacağı bilgisi verildi.

BU HAFTA SICAKLIKLAR ARTACAK

AKOM’un açıklamasına göre, bugün (3 Mayıs 2025) itibarıyla İstanbul’da kuzeyden esen kuvvetli poyraz rüzgârları ve bulutlu gökyüzünün etkisi azalıyor. Bu durum, hava sıcaklıklarının yükselmesini sağlayacak. Yeni haftayla birlikte sıcaklıkların mevsim normalleri olan 20-22 derece civarına, hatta yer yer 1-3 derece üzerine çıkarak 25 dereceye ulaşması bekleniyor. Artan sıcaklık, özellikle önceki haftalarda serin ve yağışlı havadan bunalan İstanbullular için büyük bir müjde niteliği taşıyor. AKOM, güneşli ve ılıman havanın hafta boyunca devam edeceğini, ancak sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceğini de belirtti. Bu durumun, özellikle trafikte dikkatli olunması gerektiğini vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Askerlikte Yeni Uygulama Detayları Açıklanıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 3 çocuklu ailelerin 1, 4 çocuklu ailelerin 2 çocuğunun istedikleri yerde askerlik yapabileceğini duyurdu.

Suriye’de DEAŞ’a ABD’den Sert Yanıt Başlatıldı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 13 Aralık'ta gerçekleşen silahlı saldırıya karşılık Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu'nu başlattıklarını ve 70'ten fazla hedefin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.