Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e Yasal Süreç Tepkisi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarını yargıya taşıyacağını duyurdu. CHP lideri Özel, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında Gürlek’e ait olduğu öne sürülen tapu kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı ve mal varlığı üzerinden eleştirilerde bulundu.

GÜRLEK’TEN CEVAP

Bakan Gürlek, Özel’in basın toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. CHP liderinin açıklamalarını “Açık bir algı operasyonu.” şeklinde değerlendiren Gürlek, “20 yılı aşkın süredir çeşitli kademelerde devletime hizmet ediyorum. Hâkim olan eşim ile birlikte mal varlığı beyanlarımızı, ilgili mevzuat çerçevesinde düzenli şekilde yetkili makamlara sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Gürlek, “Özgür Özel’in eline tutuşturulan kâğıtlarda yer alan, ancak gerçekte tapu kayıtlarında karşılığı olmayan hayal ürünü bu iddialar tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.” diyerek sözlerine devam etti. Gürlek, “Kendisinin bu yaklaşımı ne yazık ki yeni de değildir. Daha önce de kamuoyuna yüksek perdeden sunduğu iddiaların yalan olduğu defalarca ortaya çıkmıştır.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“YASAL SÜREÇLERİ DERHAL BAŞLATIYORUM”

Açıklamalarında, “Yargı görevim süresince terör ve organize suç yapılarıyla yürüttüğüm mücadele nedeniyle şahsımı bu şekilde sorumsuzca hedef göstermesi, sistematik bir karalama kampanyasının parçasıdır.” ifadelerini kullanan Gürlek, “Elinde gerçekten bilgi ve belge olduğunu iddia edenlerin adresi siyasi kürsüler değil, ilgili yargı mercileridir.” dedi. Gürlek, “Bu iftiralar karşısında, başta manevi tazminat olmak üzere gerekli yasal süreçleri derhal başlatıyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARI

CHP lideri Özgür Özel, yaptığı basın toplantısında Bakan Gürlek’i malvarlığı tartışması üzerinden eleştirdi ve bazı tapu kayıtlarını paylaşarak bunların Gürlek’in üzerine kayıtlı olduğunu iddia etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.