Van’da bir kamu bankasının girişimci ve işadamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi’nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 3 kişiyi saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı. Saldırganın “Ya para ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım” dediği öğrenildi.
DHA'da yer alan habere göre, teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.
'Ya helikopter, ya ölüm'
500 bin TL ve helikopter isteyen şahsı ikna çalışmaları devam ederken, gazetecilerin telefonla ulaştığı saldırgan, borcu bulunduğunu söyleyerek, “Ya para ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım” dedi.
Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi.
2 kişiyi serbest bıraktı
Vali İbrahim Taşyapan, para maksatlı banka şubesine bir şahsın girdiğini belirterek, “Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahinimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş” dedi. Valinin açıklamasından sonra soygun girişiminde bulunan şahıs, 1 kişiyi daha bıraktı.
Banka şubesinin bulunduğu banka şubesi polis ablukasına alınırken, ikna çalışmaları devam ediyor.