Bddk, Bankalara Kredi Kartı Talimatı

SON YILLARDAKİ KREDİ KARTI KISITLAMALARI

Ekonomi yönetiminin uyguladığı sıkı para politikalarını desteklemek amacıyla son dönemlerde kredi kartı kullanımı ile ilgili bir dizi kısıtlama getirildi. Ancak, denetimleri aşmaya çalışan bankalar, müşterilerin kredi kartı limitlerini mevzuata aykırı şekilde artırmaya devam ediyor. Yasal düzenlemelere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı limitlerinde müşterilerin aylık gelirinin 4 katını ‘tavan limit’ olarak belirliyor ve bu sınırı aşan limit işlemlerine izin vermiyor.

BANKALARIN GELİRİ HABERSİZ YÜKSELTİLMESİ

Bu uygulama, birçok bankanın kredi kartı limitini artırabilmek için müşterilerin aylık gelirlerini habersiz bir şekilde yüksek göstermesine neden oldu. Farklı bankalardan binlerce müşteri, bankalarının mobil uygulamalarına eriştiklerinde, aylık gelirlerinin kendilerine sorulmadan düzenli olarak yükseltildiğini ve bu nedenle kredi kartı limitlerinde artış yapıldığını tespit etti.

BDDK’DAN CEZA UYARISI

Söz konusu usulsüzlüğün BDDK’ya ihbar edilmesinin ardından, BDDK, bankalara gönderdiği talimat yazısında, müşterilerin aylık gelir bilgilerinde yapılacak usulsüz artırımlara ilişkin idari ve para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu. Bu durum, bankaların denetimleri aşmasına karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.