KANLI SALDIRILAR BELUCISTAN’E YÖNELİK
Pakistan’ın Belucistan eyaletinde meydana gelen kanlı saldırılarda 39 kişi hayatını kaybetti. Yetkililere göre, ayrılıkçı gruplar tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı saldırıda birçok kişi yaşamını yitirdi. Saldırılardan biri polis karakoluna, diğeri demiryolu köprüsüne ve diğeri de otoyola yapıldı. Saldırıları üstlenen Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), çok sayıda noktaya saldırı düzenlendiğini iddia etti.
ÖLÜ SAYISI YÜKSEK, SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, saldırıların ülkede karışıklığa neden olmak amacıyla yapıldığını belirtirken, güvenlik güçlerinin operasyonları sonucunda 12 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Saldırılarda en az 39 kişi hayatını kaybederken, saldırganlar da etkisiz hale getirildi. Nakvi, olayların ülkede endişe yarattığını vurgularken, saldırıların planlı ve koordineli olduğunu ifade etti.
İDDİALAR DOĞRULANMADI
Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), saldırıları üstlendiğini açıklarken, Pakistanlı yetkililer henüz bu iddiaları doğrulamadı. BLA, büyük askeri üs de dahil olmak üzere birçok noktaya saldırı düzenlendiğini iddia etti. Ancak olayla ilgili resmi açıklamaların henüz yapılmamış olması, detayların netlik kazanmasını engelliyor. Pakistan güvenlik güçleri, olayın üzerine titizlikle gitmeye devam ediyor.