Berlin’in ünlü LGBTQ+ etkinliği Onur Yürüyüşü sırasında bir minibüs kalabalığın arasına daldı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken en az 15 kişi yaralandı. Polis, yaralılardan bazılarının durumunun hayati tehlikesi olduğunu bildirirken kutlamaları ve konseri iptal etti.
POLİS OLAY YERİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
İtfaiye ekipleri ve ambulanslar olay yerine sevk edilirken çok sayıda acil durum görevlisi yaralılara müdahale etti. Polis, X hesabından yaptığı açıklamada herkesi derhal etkinlik alanını terk etmeye çağırdı. Berlin polis yetkilisi Florian Nath’in paylaştığı kısa videoda, “Olası şüpheliler için yoğun bir arama yapıyoruz” ifadelerine yer verildi.
BEYAZ MİNİBÜS AĞACA ÇARPARAK DURDU
Polis açıklamasına göre beyaz bir minibüs, Onur Yürüyüşü güzergahının hemen yakınındaki Tiergarten parkına daldı. Araç birkaç kişiye çarptıktan sonra bir ağaca çarparak durabildi. Polis, olay yerine kaç polis memurunun sevk edildiği konusunda net bilgi vermezken “kesinlikle çok sayıda polisin görev yaptığını” ifade etti.
BRANDENBURG KAPISI ÖNÜNDEKİ KUTLAMALAR YARIDA KALDI
Cumartesi günü yüz binlerce kişi, Almanya’da Christopher Street Day olarak bilinen Berlin Onur Yürüyüşü için kente akın etmişti. Avrupa’nın en büyük LGBTQ+ kutlamalarından biri olan etkinlik, akşam saat 22.15 sıralarında durduruldu. Kent merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı önünde devam eden kutlamalar iptal edilirken sahnedeki konser de yarıda kesildi. Katılımcılardan evlerine dönmeleri ve park güzergahını kullanmamaları istendi.
OLAY ÖNCESİ KUTLAMALAR BARIŞÇIL GEÇTİ
Saldırı öncesinde kalabalık, saatlerce şehirde barışçıl bir yürüyüş yapmış, yüksek sesli müzikler eşliğinde dans etmiş ve geçit törenine katılan yaklaşık 80 aracı coşkuyla selamlamıştı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.