BEŞİKTAŞ’IN TARİHİ GALİBİYETİ
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında, Fransa’nın Olimpik Lyon takımıyla karşılaştı ve bu mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanmayı başardı. Ol Stadyumu’nda gerçekleşen bu önemli karşılaşmaya Alman hakem Harm Osmers yönetti. Hakemin yardımcılıklarını Dominik Schaal ve Stefan Lupp yaptı. Ev sahibi Lyon, kadrosunda Perri, Maitland-Niles, Niakhate, Mata, Tagliafico, Cherki, Tolisso, Tessmann, Benrahma, Nuamah ve Lacazette bulundururken, Beşiktaş ise Ersin Destanoğlu, Svensson, Uduokhai, Emirhan Topçu, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao Mario, Rafa, Muçi ve Immobile ilk 11’iyle sahaya çıktı. Çekişmeli geçen maçta, Beşiktaş’ın galibiyetini sağlayan tek golü ise 71. dakikada Gedson Fernandes kaydetti.
PUAN DURUMU VE İSTATİSTİKLER
Bu galibiyetle Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde sezonun ilk galibiyetini elde ederek puanını 3’e çıkardı. Lyon ise bu maçtan sonra 6 puanda kalarak, ilk mağlubiyetini aldı. Opta verilerine göre, Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu, Lyon karşısında yaptığı sekiz kurtarışla Fabri’nin (9 kurtarış; Nisan 2017) ardından Avrupa Ligi’nde en yüksek kurtarış sayısına ulaşan kaleci oldu. Bu zafer, Lyon’un Avrupa Ligi grup aşamasındaki 13 maçlık iç saha yenilmezlik serisini de sonlandırdı (10 galibiyet, 3 beraberlik).
GEDSON FERNANDES’İN BAŞARISI
Beşiktaş, Lyon’u mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nin grup sonrası aşamalarında deplasmandaki en uzun mağlubiyet serisini de sona erdirmiş oldu (4 maç). Bu sezon Avrupa kupalarında Beşiktaş formasını giyen Gedson Fernandes, 4 golle en fazla gol atan oyuncu konumunda bulunuyor. Ayrıca, turnuvalarda attığı son üç golün asistini de Rafa Silva yapmış durumda. Lyon, karşılaşmanın ilk yarısında tam 17 şut çekerek, bu sezon bir Avrupa Ligi maçının ilk devresinde en yüksek şut sayısına ulaşan takım oldu.