Bir İsrailli Filistin Sorunu’nu anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 12 Kasım Çarşamba gününden itibaren, Ilan Hatsor'un yazdığı ve Taner Barlas'ın yönettiği MASKELİLER adlı yeni oyunu, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde ilk kez seyircisiyle buluşturuyor.

Seyredenlerin büyük beğenisini kazanan oyunu kaçırmak istemeyenler hafta sonu şansını kullanabilirler…

İsrailli yazar Ilan Hatsor tarafından yazılan ve Taner Barlas tarafından yönetilen MASKELİLER, Filistinli üç erkek kardeşin, savaşın ortasında yaşadıkları hesaplaşma sürecini konu alıyor.

1964 yılında İsrail'de doğan Ilan Hatsor, çocukluğunu ve ilk gençliğini Hayfa kentinde geçirdi. Askerliğini yaptıktan sonra, Tel Aviv Üniversitesi'nde “Oyun Yazarlığı” ve “Yönetmenlik” bölümlerinde öğrenim gördü. Bu dönemde, kendi yazdığı oyunların yanı sıra pek çok İsrailli yazarın oyunlarını da sahneledi.

1990 yılında, öğreniminin ilk yılında yazdığı “Maskeliler” geniş ilgi gördü. Tel Aviv Kameri Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Maskeliler”, İsrail Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından verilen, Meskin Ödülü'nü kazandı. Ulusal ve uluslararası festivallerde sahnelenen “Maskeliler”, Ilan Hatsor'un tanınmasına büyük katkı sağladı.

Ilan Hatsor, “Maskeliler”in yanı sıra, dilimize çevrilmeyen ancak ülkesinde ve yurtdışında sahnelenen, “Hay Rimona”, “State Controller”, “Jacko”, “The White Heart”, “War over the House” ve “Small Talk” adlı oyunları da yazdı.

“Maskeliler”, oyun yazarının ülkemizde sahnelenen ilk oyunu.

SORUN İLK KEZ KARŞI BAKIŞLA SAHNEDELENDİ

Maskeliler ayrıca, savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştırmasına çok iyi bir örnek olarak ve ilk kez bir “karşı bakışla” işlenerek sahneleniyor.

Seyircinin kafasında bir sorgulama süreci başlatılabilecek kadar gerilimli, güncel ve politik bir oyun olan MASKELİLER, 16 Kasım 2008 tarihine kadar Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde izlenebilir.


MASKELİLER

Yazan                                                : Ilan HATSOR
Çeviren                                             : Nebil TARHAN
Yöneten                                             : Taner BARLAS
Dekor Tasarım                                 : Duygu SAĞIROĞLU
Kostüm Tasarım                               : Zuhal SOY
Işık Tasarım                                      : Murat İŞÇİ
Efekt Tasarım                                   : Erhan AŞAR
Dramaturg                                        : Dilek TEKİNTAŞ

OYUNCULAR

Halit: Serdar ORÇİN
Naim: Levent ÜZÜMCÜ
Davut: Mehmet GÜRHAN

Yardımcı Yönetmen : Aliye UZUNATAĞAN
Sanat Teknik Müdürü: S. Volkan SAĞIROSMANOĞLU
Asistanlar: Samet HAFIZOĞLU, Pınar AYGÜN, Aslı AYBARS

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Barış Alper Yılmaz Şampiyonlukları ve Geçmişi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray'ın oyuncusu Barış Alper Yılmaz, sezon başındaki transfer sürecine dair düşüncelerini paylaştı.

Galatasaray Xavi Simons İçin Harekete Geçti

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi hedefi doğrultusunda Tottenham oyuncusu Xavi Simons ile görüşmelere başladı. Yönetim, transfer için önemli bir bütçe ayırmayı planlıyor.

Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi Sürüyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne 14.611,95 puanla 0,09'luk artışla giriş yaptı.

FIFA’dan Türk Kulüplerine 3 Dönem Transfer Yasağı

FIFA, Gençlerbirliği, Gaziantep FK ve Ankaragücü'ne 3 dönem geçerli olmak üzere transfer yasağı cezası uyguladı.

Asensio’nun Geleceği Başkanlık Seçimine Bağlı

Fenerbahçe'nin yıldızı Marco Asensio'nun geleceği, yapılacak seçimlerin ardından yeni yönetim ve teknik direktörle birlikte netlik kazanacak.