Boğaç Soydemir ve Enes Akgündüz’e Hapis Talebi

SOĞUK SAVAŞ PROGRAMINA İDDİANAME HAZIRLANDI

Dini değerleri aşağıladıkları iddiasıyla üç gün önce tutuklanan Soğuk Savaş programının sunucusu Boğaç Soydemir ile konuğu Enes Akgündüz hakkında iddianame hazırlandı. İki isim “Basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapisle yargılanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Soğuk Savaş isimli YouTube kanalında yayımlanan bir videoda yapılan bir şaka sebebiyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçu kapsamında soruşturma başlatmıştı.

SOYDEMİR’İN AÇIKLAMALARI

Soydemir ve Akgündüz’ün iddianameye giren ifadeleri özetle şu şekilde: Boğaç Soydemir, “YouTube’da bulunan Soğuk Savaş isimli programda yayınlanmak üzere soru-cevap formatında karşılıklı soğuk şakaların yapıldığı bir video çekiyorduk. Bu videonun içeriği için çektik. Bahsi geçen sözün bir hadis olduğunu bilmiyordum, arkadaşlardan duydum. Normal söylenen bir söz olarak biliyordum. Hiçbir şekilde din hakkında ya da Peygamber Efendimiz hakkında rencide edici bir şey söyleme niyetim yoktur. Bunun bir hadis olduğunu öğrendiğimizde programın o kısmını yayından kaldırdık. Gelen tepkiler üzerine kendi şahsi sosyal medya hesaplarımdan özür mesajı yayınladım. Suçsuzum.” dedi.

AKGÜNDÜZ’ÜN GÖRÜŞLERİ

Enes Akgündüz ise, programın ana temasının gülmek ve güldürmek olduğunu ifade ederek, “Lakin bana sorulan soruda Peygamber Efendimizin hadisi olduğundan herhangi bir bilgim yoktu. Videoyu izlediğinizde de soruyu anlamadığım için afallayıp kaldığımı göreceksiniz. Karşı tarafın bana yöneltmiş olduğu soru karşısında bir cevap veremediğim için suçlu olmayı kabul etmiyorum. Milyonlarca takipçisi olan bir kanala katılarak kariyerimi geliştirme düşüncesi ile katıldığım bu programın böyle bir olaya sebebiyet vereceği aklımın ucuna dahi gelmezdi. Üzerime atılı olan suçlamayı kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.