DURUŞMA DETAYLARI
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nde oluşturulan spor salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra yangında yaralananlar ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşma öncesinde salonun içi ve çevresi için güvenlik kuvvetleri tarafından kapsamlı önlemler alındı, yerleşke çevresindeki yollar araç trafiğine kapatıldı. Katılımcılar, iki ayrı noktada yapılan aramalardan sonra salona alındı. Duruşma, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alındı. Ancak, sanıkların salona gelmesinin ardından bir müşteki fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri hemen müdahale etti ve müşteki, tedavi için salondan çıkarıldı. Duruşmaya, çok sayıda siyasi figür ve komisyon üyeleri de katılım gösterdi.
YANGINDAN SONRAKİ DURUM
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 133 kişi yaralanmıştı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 98 sayfalık iddianamede, otelin sahipleri ile yönetim kurulu üyeleri Halit Ergül, Emine Mürtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, Zeki Yılmaz, Ahmet Demir, Kadir Özdemir, Cemal Özer, Mehmet Salun’un yanı sıra Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar hakkında “olası kastla öldürme” ve “olası kastla kasten yaralama” suçlarından toplamda 1998’er yıl hapis cezası talep ediliyor.
Otelin teknik personeli ile mutfak çalışanları ve güvenlik uzmanları da “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla karşı karşıya. Bu kişiler için 22 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.