BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Düştü
Günün ilk yarısında, BIST 100 endeksi düşüş eğiliminde hareket etti ve saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 24,44 puan azalarak 9.806,50 puana geriledi. Toplam işlem hacmi ise 34,2 milyar lira olarak kaydedildi.
Sektörlerin Durumu
Bankacılık endeksi yüzde 0,39 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,22 değer kaybetti. En çok kazandıran sektör yüzde 1,65 ile madencilik olurken, en çok gerileyen sektör ise yüzde 2,10 ile ulaştırma sektörü oldu.
Analistlerin Değerlendirmeleri
Analistler, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasının küresel pay piyasalarında risk iştahının güçlü olmaya devam etmesine neden olduğunu belirtti. Öğleden sonra yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında ABD’de perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini bildirdi. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.100 puanın direnç, 9.800 ve 9.750 puanın destek konumunda olduğunu vurguladılar.