BIST 100 Endeksi Haftayı Düşüşle Tamamladı
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü yüzde 0,76 düşüşle 9,900.25 puandan tamamladı. Endeksin günlük işlem hacmi ise 76.5 milyar TL olarak gerçekleşti.
Öne Çıkan Gelişmeler
Gün içerisinde finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren önemli gelişmeler yaşandı. Aselsan, Asya ve Pasifik bölgesindeki müşteriler arasında 44,4 milyon dolar tutarında ihracat sözleşmeleri imzaladı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın karar metninde ek sıkılaşma vurgusunu kaldırması, yabancı kurumların beklentilerinde revizyonlar yapmasına neden oldu.
Finansın Gündemi
Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük’e göre, TCMB’nin tonundaki değişiklik faiz indirimlerinin daha erken başlaması ihtimalini artırıyor. Goldman Sachs ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil ise faiz indirimlerinin kendi öngörülerinden daha geç bir tarihte, Kasım ayında başlayabileceği öngörüsünde bulundu. ABD Merkez Bankası’nın yılın kalan iki toplantısında 25’er baz puanlık indirim yapması bekleniyor. Gedik Yatırım ise Sabancı Holding için hedef fiyatını yükseltti ve tavsiyesini “endeks üstü getiri” olarak korudu.